euroregion Nisa


Diskuse přátel Pěnčína

Datum: 15.01.2013

Vložil: Zuzana

Titulek: jablkové tajemství

Milí mlsní spoluobčané,
veletržní atmosféra k KD vyprchala
a já vám recept stále nenapsala.
Tak to chci hbitě napravit,
ať nemusíte o dortu jenom snít.

Největším dílem dortíku toho
je právě a jen dobré nálady mnoho.
Jablíček pár ji oloupej
a na hromádku nastrouhej.
A až nemáš co na práci,
utři si tvaroh domácí
s cukrem a trochou smetany
zkyslé neb na šlehání,
může být i smetana do kávy.
A pak si vyhrň rukávy
a do misky si deci vody dej
a želatinový ztužovač v ní ušlehej
No a teď začínají věci:
tvaroh s jablky přidáš lžící,
tak vznikne tuhnoucí směs
a to mě bere děs,
že ztuhne dřív, než ji do jablek s tvarohem dám.
A je to skoro celé, jen jakou formu tady mám?
Použít mohu bábovku či plech,
jen musí býti trochu spěch.
Ztuhne to pěkně v lednici
nebo v chladnější sednici.
Když hotovo je, na tác vyklopím,
hořkou čokoládou a mandlemi přizdobím.
Dílo dokonáno jest,
teď může přijít test!


Zpět na diskuzi